KREPITEV OSEBNOSTI SKOZI SPOLNOST

Spolnost je več kot seks in orgazem.

Je lepota, čutnost, erotika in razumevanje.

Je poznavanje lastnega telesa in je povezovanje s partnerjevim.

"Prav tako pa je pomembno, da se zavedamo, da orgazem ni celoten imperativ čutnosti. "

Nekaj dejstev o samozadovoljevanju

Masturbacija ni nemoralna ali umazana in se je resnično ne bi smeli sramovati.
V anonimih raziskavah jo je priznalo več kot 90 % moških in več kot 80 % žensk.
Pomaga tako telesnemu kot mentalnemu zdravju. Z njo namreč raziskujemo svoje telo in spoznavamo kaj nam godi in kaj ne. Na ta način tudi partnerju lažje zaupamo lastne želje in tako izboljšamo skupno seksualno življenje.

Zdravje

Dokazano je, da je redna masturbacija eden izmed najbolj učinkovitih naravnih načinov pri lajšanju menstrualnih krčev. Skrbi tudi za bolj zdrave mišice medeničnega dna. Pomaga nam pri lajšanju glavobolov, zmanjšuje stres in pomaga pri težavah z nespečnostjo. Z njo namreč telo izloča endorfine - hormone dobrega počutja. Nekatere raziskave celo potrjujejo, da masturbacija preprečuje okužbe materničnega vratu in zmanjšuje tveganje za nastanek diabetesa tipa 2.

Orgazem

Prevečkrat prioritiziran in čaščen v intimnih odnosih. Vendar je vseeno pomembno je, da so v spolnosti zadovoljene tudi ženske, katerih potrebe so pogosto postavljene na stranski tir. Bodisi je to zaradi partnerjevega nerazumevanja njenega telesa ali pa zato ker se niti sama ne zaveda, kaj ji prija in kaj si želi. Znano je, da mnogo žensk nikdar ne doživi orgazma med spolnim odnosom, medtem ko ga z masturbacijo dosežejo veliko lažje in pogosteje. Znano je celo, da več kot 40 odstotkov žensk med samozadovoljevanjem uživa bolj kot med seksom.

Zgodovina

Prvi prikaz ženskega samozadovoljevanja so našli na glineni figurici v svetišču na Malti iz 4. tisočletja pred našim štetjem.

Dotik

Vsak posameznik bi moral poznati svoje telo in raziskati meje svojega užitka ter ugodja, saj lahko le tako povsem uživa v spolnosti. Instant poteševanje spolnih potreb, nerazumljenost, prenasičenost s seksualizacijo- vse to nas troši kot erotična bitja. Zato daje Her-O pomen poznavanju lastnih užitkov, odrivanju lepote in estetike v spolnosti ter spoštljivost diskurza na temo spolnosti.

JAZ

Z masturbiranjem  spoznavamo svoje in partnerjevo telo. Spolnosti dajemo pridih esence in globine.

TELO

Telo je podaljšek naše osebnosti. Je odraz naše biti in je most med duševnim ter telesnim. Naučimo se ga častiti in oboževati.

SPOLNOST

Raziskovanje lastnega ali partnerjevega telesa, krepi odnos in nas uči, kaj nam vzajemno godi. Masturbacija s partnerjem ali pred njim prav tako krepi samopodobo.

Pridruži se Herojem

Postani del skupnosti Her-O in spoznaj enako misleče ljudi, prebiraj novice ter nasvete in prispevaj k razvoju!

Brez spamov, obljubimo!

sl_SISI