Ožeta limonica in zadavljen petelin

Her-O

Her-O

Zadavljen petelin

Po nekaterih podatkih se dečki prvič samozadovoljijo, ko so stari 12 let. Največkrat niti ne vedo, kaj počnejo, le sledijo gibom ugodja. Nekateri že nekaj let prej ali pa tudi kakšno kasneje še tavajo v nevednosti, kaj je njihovo telo sposobno in od kod izvirajo ti prijetni občutki.

"Po nekaterih podatkih se dečki prvič samozadovoljijo, ko so stari 12 let."

Progresivno usmerjene mamice s svojimi sinovi seveda brezsramno in opolnomočeno spregovorijo o tem. Veš Miha, včasih se bo zgodilo, da če se boš dotaknil svoje lulčka, te bo nekaj zaščemelo pod trebuščkom, kot da bi ti mravljice zlezle v hlačke. To je popolnoma normalno.

Tudi v zrelejših letih se moški redno samozadovoljujejo. Ob tem se je tekom opisovanja početja dejanja, prijelo nemalo izrazov. Vsi so seveda zelo tehnično nazorni, žargon pa precej obrtniški. Šibniti, ožeti, zadaviti, izmolsti, zbrusiti..pa še nekaj bolj vulgarnih. Petelina, prijatelja, spodnjo glavo, kačo, anakondo…odvisno seveda s čim se najbolj poistovetite.

Masturbacija je pri moških docela sprejeta. Tako tekom odraščanja, kot skozi celotno odraslo življenje. Pri samskih, poročenih, razvezanih, gejih in straight. Je pač del moške kulture, je zdrava, naravna in normalna. Pride skupaj s penisom. Skupaj z naborom besed in metafor, ki bolj ali manj nazorno opišejo onaniranje.

Veš Miha, včasih se bo zgodilo, da če se boš dotaknil svoje lulčka, te bo nekaj zaščemelo pod trebuščkom, kot da bi ti mravljice zlezle v hlačke. To je popolnoma normalno.

Ožeta limonica

Kaj pa dekleta?

Veš Mojca, ko boš v 7. razredu pri športni vzgoji plezala po vrvi, se zna zgoditi, da boš bolj kot na napor pozorna na prijeten občutek, ki ga vrv povzroča med nogami.

No, tega pogovora seveda ni bilo. Na srečo, kajti od sramu bi se ugreznila v pod. je pa plezanje po vrvi postal moj najljubši del športne vzgoje. Zakaj je tako prijetno, mi je postalo jasno šele skozi čas.

Od tistih prijetnih trenutkov športne vzgoje, je do rednega samozadovoljevanja preteklo še kar nekaj časa. Prav veliko se o tem nisem pogovarjala z nikomer, pa tudi potrebe po tem ni bilo. Seveda, to je nekaj intimnega, nekaj mojega, nekaj…česar me je morda sram?

"Od tistih prijetnih občutkov športne vzgoje, je do rednega samozadovoljevanja preteklo še kar nekaj časa."

Seks je povsod, seks je vse

Ko se je tekom mojega odraščanja  govorilo o spolnosti, se je predvsem o zaščiti pred nosečnostjo, pa o preventivi pred spolno prenosljivimi boleznimi, pa o seksu. Tistemu, ko moški s svojim penisom prodre v vagino. Kaj, morda poznate še kakšnega? Masturbacijo se je omenjalo le kot fantovsko “opravilo”. Hej, naj vas opozorim, da to ni bilo v nekem drugem veku 😉

Seveda so danes časi drugačni. In seks je povsod, seks je vse. Že nekaj let se mi zdi, da se dogaja huda pornifikacija intimnosti in pogleda na seks. Če je morda nekoč držalo: povej mi, s kom seksaš in povem ti, kdo si, je danes bolj primerno: povej mi, kako se pogovarjaš o seksu in povem ti kdo si. Zdi se, da tabuji padajo, vse je dovoljeno, vse je tolerirano, vse nas opolnomoči. Odprti smo do vsega. V ozadje te odprtosti pa smo začeli potiskati spoštljive pogovore o intimnosti, občutkih, fantazijah, hrepenenjih, občutenjih. O (samo)zadovoljevanju, fizičnemu in psihičnemu. In le to vse skupaj je tisti pravi seks, o katerem bi morali govoriti več. Z besedami, katerim je treba odvzeti prostaško ali pa morda celo hihitajočo konotacijo.

Dobrodošli torej, let’s talk about sex!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISI